Directorul Căii Ferate va fi audiat de membrii Comisiei care examinează situația întreprinderii

0 11

Directorul de la Calea Ferată a Moldovei (CFM) va fi audiat săptămâna viitoare în cadrul Comisiei speciale a Parlamentului care examinează situația de la întreprindere. Adrian Onceanu va trebui să prezinte informații despre situația financiară actuală. O decizie în acest sens a fost luată de către membrii Comisiei

după ce au discutat cu angajații, care au protestat de dimineață în fața Legislativului, Președinției, Guvernului și sediului CFM din Chișinău.

Ședința a fost prezidată de Oleg Lipskii, președintele Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiară a instituției.

Pe marginea subiectului s-au mai expus vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari și deputatul Radu Marian.

În cadrul discuțiilor, angajații de la CFM au solicitat statului să întreprindă măsurile necesare pentru depășirea crizei financiare cu care instituția se confruntă

de mai multe luni. O prioritate a fost achitarea în cel mai scurt timp a restanțelor salariale de patru luni.

Totodată, reprezentanții CFM au cerut compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

Pe 4 februarie, plenul Parlamentului a aprobat crearea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”

și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Angajații Căii Ferate au protestat în fața Parlamentului, după ce au manifestat la sediul instituției, la Guvern și la Președinție.

Oamenii au spus că le-a a ajuns deja cuțitul la os, din motiv că de circa patru luni nu-și primesc salariile.

Doi deputați din Comisia Parlamentară responsabilă de anchetarea cazului de la Calea Ferată a Moldovei au ieșit în fața protestărilor.

Este vorba despre socialistul Oleg Lipskii și legislatorul Platformei DA Alexandr Slusari.

În timp ce aleșii poporului au propus soluții, protestatarii au cerut demisia Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata