DOC | Alerte de călătorie actualizate. Regulile de intrare pentru cetățenii R. Moldova pe teritoriul statelor străine

0 198

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a actualizat pe 15 octombrie, informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state.

Astfel, moldovenii care vor să călătorească în România și să nu fie plasați în autoizolare trebuie să prezinte un certificat Covid. Excepție fac copiii până la 12 ani. De asemenea, persoanele care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de trei zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în țară, la fel, sunt scutite de carantină.

Pentru a putea ajunge în Ucraina, cetățenii moldoveni trebuie să prezente obligatoriu la frontiera de stat polița de asigurare medicală, emisă de o companie de asigurări din Ucraina și un certificat Covid.

Documentele menționate urmează a fi emise sau traduse în limba engleză. Excepție fac copiii cu vârsta până la 12 ani, ei urmând să dispună doar de polița de asigurare medicală. În absența poliței de asigurare sau a unui document din cele enumerate, trecerea frontierei de stat a Ucrainei, pentru intrare sau tranzit, va fi refuzată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata