DOC | Alertele de călătorie, actualizate din nou. Află ce măsuri trebuie respectate

0 161

Tradițional, Ministerul de Externe a publicat astăzi noile alerte de călătorie. Totodată, s-a anunțat că carantină hotelieră obligatorie, pe cont propriu, cost 1875 de euro, la sosire în Irlanda din Republica Moldova începând cu 6 aprilie, indiferent de test negativ sau chiar vaccinare. Mai mult, unele state mențin Republica Moldova pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

România menține în continuare Republica Moldova pe lista țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că moldovenii eligibili pentru o călătorie peste Prut trebuie să stea în izolare timp de 14 zile

De asemenea, punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani rămâne închis.

Potrivit documentului, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19, prin metoda PCR, efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

Precizăm că începând cu 31 ianuarie 2021, Franța a închis frontierele pentru călătoriile din sau în afara spațiului european, cu excepția următoarelor categorii de persoane și motive de urgență.

În același timp, autoritățile belgiene interzic toate călătoriile neesențiale, în scop turistic sau recreativ, spre și dinspre Regatul Belgiei până în data de 19 aprilie 2021.

Vedeți mai jos alertele actualizate:

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata