DOC | Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, decorat de Igor Dodon cu „Ordinul de onoare”

0 72

La finalul mandatului de președinte, Igor Dodon i-a oferit ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica MoldovaRuse, Oleg Vasnețov, distincția de stat „Ordinul de onoare”. Decretul a fost publicat astăzi, 25 decembrie, în Monitorul Oficial.

Distincția i-a fost oferită pentru „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-ruse”.

Monitorul Oficial

Din 2018, Oleg Vasnețov îndeplinește funcția de ambasador al Federației Ruse în R. Moldova, care l-a înlocuit pe diplomatul Farit Muhametşin.

Vasnețov a activat în ultimii 40 de ani în cadrul  Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova și cunoaște limbile engleză, franceză și bulgară. Între anii 2003 și 2008, el a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democrată Congo.

Din 2009, Vasnețov a ocupat funcția de director adjunct al departamentului pentru relațiile cu subiecții federației,

parlamentului și asociațiile publice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, iar din martie 2011 a condus acest departament.

Ordinul de Onoare a fost instituit de Parlamentul Republicii Moldova în anul 2002 și este o înaltă distincție de stat din Republica Moldova,

care se decernează prin decret prezidențial pentru contribuție meritorie la consolidarea statalității, la promovarea reformelor și a transformărilor democratice,

pentru activitate deosebit de rodnică în organele de stat și pe tărâm social, pentru merite deosebite în promovarea imaginii țării în lume și integrarea republicii

în structurile internaționale, pentru sucese remarcabile în diverse domenii de activitate economică, socială, politică, culturală, literară etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata