DOC | Angajații CFM amenință cu proteste de amploare după 25 aprilie

1 49

Angajații întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) au adresat o nouă scrisoare deschisă președintei țării Maia Sandu, dar și deputaților.

Aceștia susțin că, de la ultima adresare de acest fel, situația nu s-a îmbunătățit, ba chiar s-a agravat, scrie newsmaker.md.

Oamenii nu și-au primit salariile de patru luni și avertizează că, dacă până la 25 aprilie nu le vot fi achitate lefurile restante, vor organiza proteste de amploare.

Angajații CFM se plâng că toate edificiile au fost deconectate de la încălzire.

„Stăm câte 12 ore în frig și foame și ne distrugem sănătatea, nu avem cu ce trăi, cu ce ne procura produse alimentare, cu ce întreține familiile,

cu ce achita serviciile comunale, suntem disperați. Spuneți-ne vă rog, cum să procedăm? Până în prezent activăm, traficul nu l-am stopat,

obligațiile de serviciu le îndeplinim, dar în schimb nu avem nimic”, se arată în scrisoare.

Scrisoarea a fost semnată de către președintele Comitetului sindical al nodului Ocnița, Dmitrii Fisiuc, președintele Comitetului sindical al nodului Bălți, Andrei Țîbîrnac și președintele Comitetului sindical al nodului Bender, Vitalii Perjunca. Autorii adresării menționează că, dacă până pe 25 aprilie

nu vor fi achitate cel puțin două salarii, feroviarii vor organiza proteste de amploare.

„Noi încă până la 25 aprilie 2021 putem să ținem salariații CFM de la acțiuni, proteste și manifestări în masă, dar apoi va începe un haos total.

Să nu vă limitați la achitarea a numai un salariu, dar minimum două, deoarece aceste sume numai temporar vor redresa situația”, au avertizat liderii sindicali.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Angajații ÎS „Calea Ferată din Moldova” nu-și primesc salariile de mai multe luni. În unele raioane, lucrătorii căilor ferate au ieșit la proteste,

dar așa și nu și-au primit banii. În luna decembrie anul trecut, mai mulți angajați ai CFM au fost trimiși în șomaj tehnic cu menținerea a 75 la sută din salariu.

Deputații au format o comisie specială căreia i-au încredințat să clarifice, ce se întâmplă la întreprinderea de stat CFM și care este situația financiară a acesteia.

Potrivit datelor oferite în cadrul primei ședințe a comisiei, întreprinderea a început să acumuleze datorii în anii 2010 și acum, acestea constituie 665 milioane de lei, dintre care 92 milioane de lei sunt datorii salariale.

1 Comentariu
  1. […] NewsIN Erhan Madalina Redecționare către sursă […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata