DOC | Cererea de chemare în judecată înaintată de Igor Dodon împotriva Maiei Sandu, declarată inadmisibilă de CSJ

0 164

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ), în componența Tamara Chișca-Doneva, Maria Ghervasn și Victor Burduh, au declarat inadmisibulă cererea de chemare în judecată înaintată de Igor Dodon împotriva Maiei Sandu, cu privire la apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale.

La data de 14 noiembrie, Igor Dodon a sesizat Judecătoria Chișinău cu examinarea unei cereri de chemare în judecată împotriva Maiei Sandu. Însă, prima instanță a decis scoaterea de pe rol a acestei cereri.

Încheierea a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău de către Igor Dodon. A doua instanță, la 20 noiembrie, a declarat-o inadmisibilă din motiv că reclamantul nu poate revendica încălcarea, prin activitatea administrativă.

Decizia a fost atacată în instanța superioară cerând anularea răspunsului, obligarea examinării contestației și emiterii hotărîrii pe marginea contestației. Astfel, prin decizia din 30 noiembrie a Curții Supreme de Justiție a fost admis recursul depus de Igor Dodon, iar la 4 decembrie ultima instanță a menținut decizia Curții de Apel Chșinău.

„În acest context, Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ a conchis că, acțiunea înaintată este neîntemeiată, deoarece Comisia Electorală Centrală la examinarea contestației a acționat în cadru legal, adică cu respectarea legii şi procedurii, iar dezacordul reclamantului cu acțiunile pârâtului nu justifică de la sine legalitatea pretenției, răspunsul emis de Comisia Electorală Centrală fiind unul legal, bazat corect și întemeiat pe normele materiale şi procedurale”, se menționează în încheierea CSJ.

Încheierea este irevocabilă.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata