DOC | Conducerea raionului Sîngerei a emis o declarație prin care condamnă acțiunile membrilor PACE în adresa vicepreședintelui Tutunaru

0 808

Conducerea raionului Sîngerei a semnat o declarație prin care condamnă acțiunile josnice întreprinse de reprezentanții Partidului PACE,

în adresa vicepreședintelui raionului, Tudor Tutunaru, care în seara zilei de aprilie a fost stropit cu verde de briliant, scrie deschide.md.

Declarație este semnată de președintele raionului Grigore Corcodel, vicepreședinții Iulian Erimei, Ion Bîrsanu, dar și de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Gheorghe Brașovschi, consilieri raionali, lideri ai partidelor politice din raion și aleși locali.

„Considerăm această acțiune inadmisibilă în condițiile în care ne dorim să construim un stat de drept, civilizat, un stat bazat pe valori democratice.

Motive de a acuza și a ataca un cetățean se pot găsi, inventa, însă dreptul la violență legea acestui stat nu-l oferă nimenui.

Cu așa o abordare a lucrurilor, mâine ne putem pomeni cu promovarea violenței fizice între reprezentanții diferitor partide politice din localitățile R.Moldova (…)

Prin prezenta, acuzăm comportamentul membrilor Partidului PACE”, se arată în declarația semnată.
Reprezentanții conducerii raionului Sîngerei își exprimă toată susținerea față de vicepreședintele raionului Sîngerei,

și speră că făptașii acestui act de violență vor fi trași la răspundere conform legislației Republicii Moldova.

Amintim că, membrii Partidului PACE, condus de fostul șef al IGP Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei,

Tudor Tutunaru. Acțiunea a fost săvârșită în semn de protest, potrivit membrilor PACE care susțin că funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 fără rând.

Imagini din momentul incidentului au fost plasate pe pagina de Facebook a partidului lui Cavcaliuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata