DOC | Contestaţie depusă la CEC. Se cere anularea rezultatelor alegerilor din cele 42 de sectii de votare deschise pentru alegătorii din regiunea transnistreană

0 207

Candidatul Blocului Electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, a depus o contestaţie la CEC, prin care cere anularea rezultatelor scurtinului din cele 42 de secţii de votare din regiunea transnistreană, pe motiv că în aceste secţii s-ar frauda votul alegătorilor, scrie sursa citată.

„In sectiile de votare din localitatea Varnita nr. 39 si nr. 40, raionul Anenii Noi, dar si numarul 37/5 din localitatea Calfa, raionul Anenii Noi, alegatorii sunt adusi la sectiile de votare in mod organizat, incepand cu ora 8 dimineata, cu aceleasi automobile, avand acelasi tip de manusi si formand aglomeratie la sectiile de votare.  Contestam inactiunile Birourilor Electorale ale Sectiilor de Votare (BESV) mentionate, care admit si tolereaza fara obiectii frauda respectiva. Amintim ca CEC a interzis expres transportatea organizata a alegatorilor printr-o hotarare a sa emisa in acest sens. Anexam fotografii de la fata locului care probeaza faptele mentionate”, declară Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă scrie că, faptul ca sunt adusi organizat si se formeaza cozi de la prima ora, tinand cont si de conditiile meteo nefavorabile si de pandemia Covid 19, demonstreaza ca este vorba despre actiuni concertate, coordonate de fraudare a procesului electoral in aceste sectii.
Amintim ca anterior, la scrutine precedente, au fost constatate metode similare de fraudare, oameni adusi cu autobuzele, platiti cu 100-500 lei moldovenesti sau ruble transnistrene pentru a vota, fiind prezentate si probe video in acest sens.

De asemenea, pe lângă anularea rezultatelor alegerilor din cele 42 de sectii de votare deschise pentru alegatorii din regiunea transnistreana, Dorin Chirtoacă mai cere şi excluderea din cursa electorala a lui Igor Dodon „pentru coruperea alegeratorilor si fraudarea alegerilor prin intermediul schemei descrise mai sus”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata