DOC | Contractul de procurare a celor 100 de autobuze noi în Chișinău, anulat

0 111

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a anulat decizia Primăriei municipiului Chișinău de atribuire a contractului de achiziții publice companiei ISUZU, care urma să achiziționeze și să livreze un lot de 100 de autobuze pentru capitală.

„Se anulează decizia nr. 1 din 09.10.2020 de atribuire a contractului de achiziții publice la procedura de achiziție publică nr. MD-1595492839263 din 10.09.2020, în partea ce ține de evaluarea ofertei „Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret” A.Ş și a ofertei „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret” A.Ș, inclusiv actele subsecvente acesteia”, se arată în decizia ANSC.

Decizia vine după ce ceilalți participanți la licitație au depus contestații pe marginea rezultatelor desfășurării procedurii de achiziție publică a celor 100 autobuze, inițiată de către Primăria Municipiului Chișinău.

ANSC a admis următoarele contestații: contestația depusă de către „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret” A.Ș, parțial a fost admisă contestația depusă de către OOO „AVTOTEHKOMPLEKT” [RUS: ООО „АВТОТЕХКОМПЛЕКТ”], precum și parțial contestația depusă de către Asocierea Otokar Europe Filiala București” SRL – „Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi” A.S.

Totodată, ANSC obligă Primăria Municipiului Chișinău, ca măsură de remediere, în termen de până la 15 zile de la primirea deciziei, să reevalueze, în cadrul procedurii de achiziție publică a autobuzelor, oferta prezentată de către „Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret” A.Ş în vederea stabilirii neconformității acesteia, precum și oferta „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret” A.Ș cu luarea în considerare a constatărilor din partea motivată a prezentei decizii.

Amintim că, municipalitatea a lansat la finele lunii iulie, a.c., concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi a fost de 270 milioane de lei. Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie, curent. La licitație au participat mai mulți producători: MAZ, BMC, ISUZU, OTOKAR.

Pe 10 octombrie curent primăria anunța că compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanazii ve Ticaret” este câștigătoarea licitației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata