DOC | CSJ a admis recursul depus de Năstase și a anulează decizia CA în legătură cu numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană

0 132

Curtea Supremă de Justiție a admis recursul depus de către candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, la funcția de președinte al R. Moldova și a decis anularea încheierii din 2 octombrie 2020 a Curții de Apel Chişinău, prin care s-a declarat inadmisibilă cererea lui Năstase împotriva Comisiei Electorale Centrale privind micșorarea numărului secțiilor de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană. Curtea Supremă de Justiție a pronunțat decizia luni, 5 octombrie. Astfel, CSJ restituie cauza la rejudecare.

Se admite recursul depus de către Andrei Năstase, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Se anulează încheierea din 02 octombrie 2020 a Curții de Apel Chişinău adoptată în cauza de contencios administrativ la cererea de chemare în judecată înaintată de Andrei Năstase, candidat la funcția de Președinte al Republici Moldova, împotriva Comisiei Electorale Centrale, terții Biroul Politici de Reintegrare din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, Comisia Unificată de Control din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova și Inspectoratul General al Poliției cu privire la anularea parțială a actului administrativ, constatarea încălcărilor și obligarea modificării actului administrativ, și se restituie cauza la Curtea de Apel Chișinău, pentru rejudecare. Decizia nu se supune niciunei căi de atac”, se menționează în decizia Curții Supreme de Justiție.

Curtea Supremă de Justiție a admis recursul depus de către candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, la funcția de președinte anulează încheierea din 02 octombrie 2020 a Curții de Apel Chişinău adoptată în cauza de contencios administrativ la cererea de chemare în judecată înaintată de Andrei Năstase, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, împotriva Comisiei Electorale Centrale, terții Biroul Politici de Reintegrare din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, Comisia Unificată de Control din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova și Inspectoratul General al Poliției cu privire la anularea parțială a actului administrativ, constatarea încălcărilor și obligarea modificării actului administrativ, și se restituie cauza la Curtea de Apel Chișinău, pentru rejudecare.

Prieteni, de dimineață venim cu o veste bună! Curtea Supremă de Justiție a anulat hotărârea Curții de Apel, prin care s-a declarat inadmisibilă cererea depusă de candidatul Platformei DA la funcția de președinte al țării, Andrei Nastase, împotriva Comisiei Electorale Centrale privind micșirarea numărului secțiilor de votare pentru transnistreni!!!

CSJ menționează că judecătorii Curții de Apel Chișinău au aplicat și interpretat eronat normele de drept procedural fiind considerată „greșită și neîntemeiată soluția Curții”. Astfel, magistrații au fost obligați să rejudece cauza! Amintim că CEC a decis deschiderea a tocmai 42 secții de votare pentru cei din stânga Nistrului, astfel sporind riscul fraudării alegerilor din 1 noiembrie. Andrei Năstase a contestat această decizie a CEC și iată rezultatul! Cu DA se poate! Prin acțiuni concrete, persuasive, elaborate cu disciplină și profesionalism vom reuși să schimbăm situația!”, se arată în mesajul postat de către Platfirma DA.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata