DOC | Date îngrijorătoare! Opt din zece cazuri de abuz sexual online asupra copiilor nu ajung la etapa de urmărire penală

0 55

Circa opt din zece cazuri de abuz sexual asupra copiilor în mediul online nu ajung la etapa de urmărire penală, din cauza acțiunilor procesuale superficiale. Asta se arată în nota informativă a Centrului Internațional „La Strada”.

Potrivit aceleași surse, în primele zece luni ale anului curent pe platforma siguronline.md au fost raportate 49 de cazuri prezumate abuzuri sexuale comise în mediul online împotriva copiilor, cu 172 la sută mai multe comparativ cu datele înregistrate în anul 2019.

Doar în primele zece luni ale anului curent, specialiștii La Strada Moldova au oferit asistență legală și psihologică pentru 94 de copii – victime ale diferitor forme de abuz sexual și exploatare sexuală, 45 de cazuri au fost înregistrate în anul curent. Dintre aceștia, 25 sunt victime ale abuzurilor sexuale online. Cea mai mică victimă are doar șase ani.

Astăzi, 19 noiembrie, CI La Strada Moldova și Inspectoratul General al Poliției au semnat un acord de colaborare de lungă durată, scopul căruia este coordonarea și susținerea eforturilor comune în prevenirea mai multor categorii de infracțiuni, printre care și abuzurile sexuale săvârșite asupra copiilor în mediul online.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata