DOC | Decizie finală în cazul sechestrului unei companii IT din dosarul lui Vlad Plahotniuc

0 74

Conturile bancare ale companiei BASS-Systems (în prezent, „S&T IT Services”), care ar fi avut legături cu Vladimir Plahotniuc, rămân sub sechestru.

Este decizia irevocabilă pronunțată pe 10 februarie de Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul depus de avocații firmei, împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău,

prin care bunurile firmei au ajuns, din nou, sub sechestru, după ce prima instanță a decis scoaterea sechestrului.

Decizia a fost luată de judecătorii Svetlana Filincova, Galina Stratulat și Iurie Bejenaru.

„Analizând cererea de ridicare a excepției de neconstituționalitate, în raport cu prevederile legale, Completul Colegiului civil,

comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie consideră că aceasta urmează a fi respinsă”, se arată în încheierea magistraților.

Pe 18 noiembrie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis contestația Procuraturii Anticorupție, anulând hotărârea primei instanțe prin care fusese ridicat sechestrul

de pe conturile bancare ale SRL „Bass-Systems” (în prezent – „S&T IT Services”), în care se dețin mijloace financiare în sumă de peste 50 milioane de lei.

În cadrul urmăririi penale, începută în octombrie 2019 pe faptul spălării de bani, a fost aplicat sechestru pe bunurile SRL „Bass-Systems” și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute in conturi în suma de peste 50 milioane de lei.

Sechestrul a fost aplicat în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata