DOC | Directorul Spitalului Clinic din Bălți, gestionat de Ministerul Sănătății, riscă să fie demis, după ce și-a acordat premii de peste 65 mii de lei

0 1.210

Serghei Rotari, directorul Spitalului Clinic Municipal din Bălți, gestionat de Ministerul Sănătății, riscă să își piardă locul de muncă, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constat că acesta și-a acordat mai multe premii bănești, scrie ZdG.

În cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a depistat că directorul spitalului a emis și semnat mai multe acte administrative prin care a obținut beneficii materiale. În acest sens, în perioada 2018-2019, acesta a încasat în total peste 65 mii de lei, de pe urma a șapte ordine de plată în care și-a acordat periodic premii bănești, între 6 000 și 12 mii 400 lei.

Directorul spitalului a motivat că și-a acordat premiile cu ocazia zilelor profesionale și de sărbătoare și că aceste operațiuni au fost efectuate cu acordul Fondatorului exprimat prin ordinele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale pentru anii 2018-2020.

Inspectorul de integritate a respins, însă, aceste argumente, deoarece probatoriul acumulat demonstrează existența unui conflict de interese.

În concluzie, inspectorul ANI a punctat că directorul spitalului a admis consumarea conflictelor de interese prin faptul că nu a declarat și nu a soluționat situația de conflict de interese, semnând în privința sa acte administrative.

Dacă actul va rămâne definitiv în instanța de judecată, ANI va sesiza Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale pentru demiterea acestuia din funcție, cu aplicarea interdicției de a mai ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții electorale, pe o perioadă de 3 ani.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata