DOC | Dorin Chirtoacă a depus o sesizare la CEC, solicitând sancționarea lui Igor Dodon

0 147

Candidatul Mișcării Politice Unirea la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală, solicitând sancționarea președintelui Igor Dodon, pentru ”activități ilegale cu caracter electoral”.

Dorin Chirtoacă face referire la un interviu acordat de Igor Dodon pentru Europa Liberă, în care acesta recunoaște că staff-ul său electoral ”activează de câteva luni” și că ar urma doar să fie desemnat candidatul la prezidențiale. Dorin Chirtoacă atenționează că acest fapt ar fi ilegal, deoarece asemenea activități nu pot fi realizate înaintea campaniei electorale.

Candidatul Mișcării Unirea mai semnalează că în staff-ul electoral al președintelui ar fi și persoane ce ar deține doar cetățenia Federației Ruse.

„Având în vedere că Igor Dodon este încă, președintele Republicii Moldova, antrenarea timp de mai multe luni a unor cetățeni ai Federației Ruse, în staff-ul electoral ilegal al acestuia, constituie obiectul unei amenințări la adresa securității statului, ori există bănuieli rezonabile că aceste persoane ar fi reprezentanții unor structuri speciale ale Federației Ruse, delegați cu misiuni speciale pe lângă Igor Dodon”, se arată în sesizarea depusă la CEC.

Dorin Chirtoacă mai cere Comisiei Electorale să solicite implicarea Serviciului de Informație și Securitate ”în vederea demantelării rețelei de cetățeni ai Federației Ruse, care acționează pe lângă Igor Dodon în favoarea statului pe care îl reprezintă și împotriva intereselor Republicii Moldova”.

De asemenea, CEC este solicitată să-l tragă la răspundere contravențională pe Igor Dodon, pentru utilizarea resurselor administrative și abuzarea legii electorale.

 

Dorin Chirtoacă a depus o sesizare la CEC, solicitând sancționarea lui Igor Dodon

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata