DOC | Dovada că Guvernarea schimbă conducerea instituțiilor. Au rechemat din concediu chiar și un director

0 518

Se pare că actuala Guvernare vrea să își aibă „oamenii lor” în unele instituții ale statului, atunci când conducerea va fi preluată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), așa cu a dezvăluit astăzi și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Un alt deputat PAS, Radu Marian a dat publicității unor documente, care demonstrează că la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), concursurile pentru funcția de director în cadrul unor spitale se încearcă a se organiza în regim alert, întrucât au rechemat din concediu și un responsabil de organizarea acestora, scrie realitatea.md.

Potrivit lui Mariane, Secretarul Ministerului Sănătății, Igor Curov, care recent și-a anunțat plecarea din funcție, pentru că a câștigat concursul la funcția de director a unei instituții medicale, ieri, 15 iulie a anulat concursul pentru ocuparea funcției de director la 4 instituții medicale. Astăzi, deja a semnat un alt ordin prin care l-a rechemat din concediu de odihnă pe directorul Școlii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, pentru a organiza desfășurarea concursurilor de director în cadrul unor instituții medico-sanitare.

„Iată încă un exemplu prin care oamenii lui Dodon încearcă disperat să se instaleze în funcții pe ultima sută de metri. Deși ieri, 15 iulie, secretarul de stat Igor Curov al Ministerului Sănătății a suspendat concursul pentru ocuparea funcției de director la 4 instituții medicale (foto 1), acesta se pare că s-a răzgândit. Astăzi, 16 iulie, același secretar de stat a solicitat de la „USMF Nicolae Testemițanu” începerea etapei de evaluare a candidaților în cadrul acestui concurs, rechemându-l din concediu de odihnă Oleg Lozan, responsabil de procesul de evaluare (foto 2). Este vorba de același Igor Curov care a câștigat concursul pentru funcția de director al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, pe care tot el l-a organizat”, a scris Radu Marian.

Pe această cale, deputatul îl somează pe secretarul de stat Igor Curov „să înceteze imediat aceste concursuri și să nu-și bată joc de procesul de tranziție, iar noua guvernare va anula aceste ordine”.

Referitor la cazul dat, cu o reacție a venit și consiliera prezidențială, Ala Nemerenco.

Amintim că, tot azi, Sergiu Litvinenco a dezvăluit că mai multe instituții încearcă pe ultima sută de metri să angajeze în funcții cheie oameni loiali actualei guvernări. Litvinenco a spus că este vorba de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale.

Ministrul Afacerilor Interne a venit cu o reacție și a negat acest fapt, calificând declarațiile lui Litvinenco ca „false”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata