DOC | Dumitru Alaiba a depus o sesizare la Procuratura Generală cu privire la semnătura lui Ilan Șor pe un proiect de hotărâre

0 131

După ce ieri, în timpul ședinței Parlamentului, deputatul PAS Dumitru Alaiba i-a suspectat pe deputații grupului parlamentar „Pentru Moldova” de fals în acte, astăzi deputatul a depus o sesizare către Procuratura Generală. Aceasta, pentru că pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul „Moldasig”, a apărut semnătura lui Ilan Șor, cu toate că acesta nu se află în țară, scrie sursa citată.

„Există suspiciuni rezonabile că nu el a semnat, lucru care e ilegal. Dacă se adeverește că s-a falsificat o semnătură, atunci e grav. Asta se pedepsește inclusiv cu pușcărie”, a menționat deputatul.

Amintim că, ieri, în timpul ședinței Parlamentului, deputatul PAS s-a arătat sceptic față de semnătura lui Ilan Șor pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul de la compania „Moldasig”, inițiativă ce i-a aparținut grupului „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului „Șor”.

„În cazul în care semnătura nu este al lui, aceasta este fals în acte eu înțeleg. Cum a fost semnat acest proiect de către Ilan Șor?”, s-a întrebat Alaiba.

De cealaltă parte, autorul proiectului Sergiu Sîrbu a spus că: „Este absolut tot legal. Vă rog să nu vă grăbiți în acuzații”. Cu o replică a venit și deputata Partidului „Șor” Marina Tauber: „A semnat cu pixul așa cum o fac toți. Ați întrebat, v-am răspuns”.

Deputații „Pentru Moldova” au venit cu o inițiativă care prevede constituirea unei Comisii de anchetă a tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară. Este vorba despre scandalul de la Moldasig, companie care în urma unei hotărâri de judecată a ajuns să fie gestionată de către două companii de audit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata