DOC | Dumitru Alaiba, demers privind semnătura falsă a lui Șor: Complicii se bâlbâie

0 37

După ce ieri, 22 februarie, Dumitru Alaiba a făcut public faptul că semnătura lui Ilan Șor de pe un document este falsă,

astăzi deputatul anunță că a trimis un demers în atenția procurorului general, Alexandr Stoianoglo să intervină pentru a opri această posibilă mușamalizare.

Potrivit lui Alaiba, această complicitate este una inacceptabilă și criminală.

“Se falsifică o semnătură a unui deputat. Complicii sunt prinși efectiv în flagrant în plenul Parlamentului. Se bâlbâie.

Urmează 3 luni de mușamalizare din partea procurorilor. Până și în pofida faptului că tot expertiza lor a demonstrat că semnătura lui Șor este falsificată.

Procurorii au audiat și au tot audiat, dar nici nu au găsit făptașul. Și au zis că ajunge. Este un caz într-atât de simplu, într-atât de clar. Iar ei se scarpină la ceafă”,

a menționat Alaiba.

Prin urmare, parlamentarul susține că de vină s-ar face procurorii, care mai mult se odihnesc decât lucrează.

“Ce mesaj dăm societății, dacă lăsăm lucrurile așa cum sunt acum? Că în Moldova nu este infracțiune să falsifici semnătura unui deputat. Nu lăsăm mâinile în jos.

Dacă procurorii acționează așa pe un caz atât de simplu, vă imaginați cum caută miliardul? Caută de se rup. Mai odihniți-vă, stimați procurori.

Nu ați obosit, sărmanii de voi?  Mie mi-e rușine să mă numesc deputat, dar mi-ar fi și mai rușine să mă numesc procuror”, a conchis Dumitru Alaiba.

Amintim că semnătura lui Ilan Șor care a apărut pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul „Moldasig” s-a dovedit a fi falsă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata