DOC | Fără străini în școli, iar manifestațiile și întâlnirile politice – interzise. Ordinul Ministerul Educației, în contextul pandemiei de COVID-19

0 90

Ministrul Educației, Сultuгii și Сеrсеtării al R. Moldova, Igor Șarov, a emis astăzi un ordin prin care interzice accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ pe perioada stării de urgență în sănătate publică. Ordinul vine după ce președintele raionului Rîșcani, Vasile Sicireru, alături de deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, au organizat o inaugurare cu „fast” a unui WC în gimnaziul din localitatea Hiliuți.

Potrivit ordinului, conducătorii instituțiilor vor permite accesul doar studenților, elevilor, care își fac studiile în instituțiile respective, personalului angajat, dar și a colaboratorilor ANSA, ANSP, sau a altor organe de control – în baza unui ordin.

Totodată, se interzice accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul acestora a unor evenimente ce nu au tangență cu procesul educațional, cum ar fi manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitari de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice.

Nerespectarea ordinului constituie abateri desciplinare și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinar a conducătorilor instituțiilor de învățământ.

Amintim aici că Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, anterior a condamnat orice gest de nerespectare a prevederilor deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba despre instituțiile de învățământ. Această declarație a venit după ce  președintele R. Moldova, Igor Dodon, a vizitat mai multe clase ale Liceului teoretic „Alexandru Agapie” din Pepeni, raionul Sângerei, fără a purta mască dar și un gimnaziu din Drochia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata