DOC | Generalul Ion Costaş se retrage din cursa prezidenţială

0 118

Generalul în rezervă Ion Costaş afirmă că a colectat peste 17 000 de semnături în susţinerea candidaturii sale, dar nu le va depune la Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru că „actualele alegeri sunt anticonstituţionale”.

Costaş face referire la o analiză a Asociaţiei „Sirius”, care arată că instituţiile statului ar încălca prevederile constituţionale cu referire la alegerea preşedintelui, întrucât nu ar fi fost aprobate „peste 20 de legi organice” care să reglementeze acest proces, notează ziarulnational.md.

Menţionăm că CEC a înregistrat 13 grupuri de iniţiativă care să colecteze semnături în favoarea candidaţilor la funcţia de preşedinte. Candidatul Independent Alexandr Kalinin a abandonat procesul de colectare a semnăturilor după ce un membru al grupului său de iniţiativă ar fi fost bătut de către „un activist al lui Dodon”, iar Andrian Candu nu a fost înregistrat de către CEC, după ce i-au fost anulate mai multe semnături.

Până acum, în cursa electorală ar fost înregistraţi trei candidaţi – Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (PPDA) şi Tudor Deliu (PLDM). De asemenea, la CEC au mai depus semnături Igor Dodon şi Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata