DOC | Igor Dodon a promulgat legile politicii bugetar-fiscale și a bugetului de stat pentru 2021

0 21

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a semnat și promulgat luni, 21 decembrie,

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 și proiectul politicii bugetar-fiscale, proiecte votate de în două lecturi în Parlament de deputații PSRM-Șor.

Dodon a anunțat pe Facebook că a promulgat Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 și Legea cu privire la politica bugetar fiscală și vamală.

Am promulgat Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 și Legea cu privire la modificarea unor acte normative (politica bugetar fiscală și vamală). Principalele prevederi ale Legii bugetului pe anul 2021, se referă la susținerea mediului de afaceri, politicii salarizării, ocrotirii sănătății și politicilor sociale.

Potrivit Legii, va continua subvenționarea locurilor de muncă, subvenționarea dobânzilor la creditele contractate de la băncile comerciale de către agenții economici, acordarea creditelor în condiții preferențiale întreprinderilor mici și mijlocii, rambursarea TVA în contul achitării impozitelor salariale, pentru agenții economici din agricultură care au suferit în urma calamităților naturale.

De asemenea, au fost prevăzuți bani pentru construcția drumurilor în localități, a apeductelor în sate, pentru reparația acoperișurilor la școli, grădinițe, la spitale.

Sunt prevăzute acțiuni de susținere a angajaților din sectorul bugetar, precum și a personalului medical, prin punerea în aplicare a următoarei etape de majorare

a salariilor cu 30%, de la 1 ianuarie 2021. Țin să amintesc că inițiativa de dublare a salariilor pentru personalul medical a fost lansată de mine în luna iunie, curent. Potrivit acesteia, prima majorare a salariilor cu 30% a avut loc la 1 septembrie curent, cea de-a doua majorare, cu 30 la sută – la 1 ianuarie 2021,

iar la rectificarea bugetului în vara viitoare, urmează să fie bugetată o nouă majorare a salariilor pentru personalul medical, de încă 40 la sută.”.

Pe 16 decembrie, deputații PSRM și PP Șor au votat proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021. Proiectul a fost votat în lectura a doua, cu 56 de voturi.

Anterior, deputați din opoziția parlamentară au criticat documentele.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata