DOC | Încă un partid politic a fost înregistrat oficial în Moldova. Cine este liderul acestuia și pentru ce pledează formațiunea

0 134

Un nou partid politic a fost înregistrat oficial în Republica Moldova. Partidului Politic PONA (Pentru Oameni, Natură și Animale) și condus de Ion Dron este a 65-a fracțiune politică care a fost înregistrată în țară deocamdată.

„După aproape trei ani de procese de judecată, am intrat în posesia Deciziei Agenției Servicii Publice de înregistrare a Partidului Politic PONA. Țin să mulțumesc pe această cale celor care au fost alături pe tot acest parcurs și au crezut că vom reuși altfel decât alții”, a menționat Ion Dron într-o postare pe Facebook.

Pe lângă prosperitatea oamenilor, PONA va pleda pe termen lung și pentru ființele nevorbitoare, „care la fel suferă atunci când sunt lovite sau abandonate”.

De asemenea, Dron a menționat și câteva puncte care după părerea lui îi face mai speciali în fața celorlalte partide: „Am reușit înregistrarea formațiunii cu un număr de numai 7 membri fondatori. Am reușit în fața Curții Constituționale să convingem că pragul de 4000 de semnături și principiul administrativ teritorial de formare partidului, până la înregistrarea lui, sunt criterii neconstituționale și în contrasens cu Convenția Europeană. Am reușit, fără a fi la putere, să aducem șansa și pentru cei care nu au mulți bani pentru a fonda un partid, dar vor să se implice”.

Ce ține de Programul partidului și principiile acestuia, Ion Dron a spus că reveni cu detalii în cel mai scurt timp.

Ion Dron este un fost judecător,în prezent avocat, și, totodată, activist civic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata