DOC | Iurie Reniţă: Dodon, Plahotniuc şi Iaralov vor fi „oaspeţi de onoare” la Judecătoria Ciocana

0 224

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, susține că a contestat odronanța de refuz  a urmării penale pe cazul „kuliok” și s-a adresat în instanța de judecată pentru anularea deciziei. Deputatul anunță că Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov sunt citați la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana pe data de 5 octombrie.

„Dodon, Plahotniuc și Iaralov la judecătoria Ciocana. După ce Procuratura Anticorupție (la indicația Procuraturii Generale!) a emis Ordonanța de refuz a urmăririi penale în cazul faimosului “kuliok/sacoșa” a trebuit să mă adresez instanței de judecată pentru anularea deciziei respective. Astfel, “oaspeții de onoare” de la judecătoria Ciocana de pe 05.10.2020, ora 10:00, vor fi protagoniștii sacoșei mult prea buclucașe – Igor Nicolae(vici) DODON, Vladimir Gheorghe(vici) PLAHOTNIUC și Serghei IARALOV (în anexe rog să vedeți citația judecătoriei Ciocana, poza cu protagoniștii “kuliokului”, inclusiv cea cu îngrijoratul beneficiar-kuliokar, Igari Nikalaici)”, se arată în mesajul postat de Reniță pe Facebook.
Procuratura Anticorupție a clasat procesul penal pornit în baza imaginilor cu șeful statului, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov din motivul că faptele persoanelor vizate nu întrunesc elementele infracțiunii. Concluzia se regăsește în ordonanța din 19 iunie a procurorului Victor Cazacu.

Procurorul spune că în cadrul procesului s-a examinat comiterea coruperii active sau pasive de către persoanele vizate, însă în baza examinării înregistrările video de pe stik, inclusiv plasate în spațiul public, nu au fost reținute probe directe sau indirecte, în favoarea constatării prezenței bănuielii rezonabile despre săvârșirea faptelor de corupere activă sau pasivă, ori, tematica discuțiilor este vagă, neclară, mai mult, conținutul sacoșei nu este posibil a fi stabilit, (ori anume acesta reprezintă obiectul infracțiunii ca element constituitiv obligatoriu), iar datele din înregistrări nu pot fi verificate sau confirmate prin efectuarea altor acțiuni de urmărire penală, se spune în ordonanța procurorului Cazacu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata