Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat miercuri, 17 februarie decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării in forma simplificată

a Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de Reziliență COVID-19 pentru Republica Moldova”.

Potrivit șefei statului, acordul prevede o donație în valoare de 15 milioane de euro în contextul depășirii crizei sanitare și economice.

Astăzi, ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei.

Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice. Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri.

Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii noștri.”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu a efectuat în perioada 18 – 19 ianuarie o vizită de lucru la Bruxelles.

În cadrul vizitei, șefa statului a avut întâlniri cu mai mulți oficiali europeni printre care, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,

procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi și cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica

de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene.

Aceasta a fost a doua vizită oficială în calitate de președinte al Republicii Moldova în afara țării a Maiei Sandu, prima vizită fiind în Ucraina.