DOC | Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă cer ca Igor Dodon să fie exclus din cursa electorală

0 423

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu și cel al Mișcării Politice „UNIREA” Dorin Chirtoacă au semnalat anumite încălcări din partea contracandidatului lor, Igor Dodon, în cadrul campaniei electorale. Cei doi pretendenți la funcția de președinte al țării cer ca Dodon să fie exclus din cursa electorală.

Mai exact, PUN a expediat o cerere de chemare în instanță la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Potrivit documentului obținut de NM, reprezentanții formațiunii reclamă că Igor Dodon, în calitate de concurent electoral, a încălcat legislația și a utilizat resurse administrative în cadrul campaniei electorale. Mai exact, este vorba despre evenimentul din 18 octombrie, când Igor Dodon a participat, alături de primarul capitalei, Ion Ceban, la campania de plantare a arborilor în Chișinău.

Țîcu și Chirtoacă cer ca Dodon să fie exclus din cursa electorală. Reacția celui vizat (DOC)

Țîcu și Chirtoacă cer ca Dodon să fie exclus din cursa electorală. Reacția celui vizat (DOC)

O altă sesizare a fost depusă de către candidatul Blocului Politic „UNIREA”, Dorin Chirtoacă. Acesta a adresat un demers către Comisia Electorală Centrală, prin care amintește de investigația jurnaliștilor de la RISE Moldova și Dossier, care au ajuns la concluzia că, pe perioada carierei sale politice, Igor Dodon ar fi colaborat cu foști, dar și actuali angajați ai serviciilor speciale rusești.

„Președinția Republicii Moldova nu poate fi reprezentată de agenți și informatori ai Rusiei, trădători de neam și de țară. Mai mult decât atât, Rusia este singurul stat care are armată de ocupație, arme și muniții pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce reprezintă o dublă trădare din partea lui Dodon”, și-a motivat Dorin Chirtoacă cererea.

CEC  nu a venit, deocamdată, cu o reacție oficială.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. În cadrul scrutinului candidează Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata