DOC | Organizații pro-Dodon anunță mitinguri cu participarea a 15 mii de oameni la Chișinău pentru ziua de luni

0 109

Uniunea veteranilor războiului din Afganistan și Asociația obștească „Uniunea ofițerilor din RM” au emis două declarații în care anunță că ocupă Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului începând cu data de 16 noiembrie ora 9:00, imediat după turul doi al alegerilor, până la finele anului. Potrivit declarației, cele două organizații planifică să organizeze „mitinguri non-stop” la care vor participa în jur de 15 mii de oameni.

Scopul acestor întruniri , potrivit organizatorilor, ar fi „dezbateri libere a problemelor cu care se confruntă cetățenii”, se spune în declarația Uniunii ofițerilor, o organizație pro-Dodon de la Chișinău.

Organizatorii dau asigurări că întrunirile „se vor desfășura în mod pașnic”.

Amintim că primarul de Bălți Renato Usatâi, a declarat ieri în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV că potrivit unui raport financiar al cheltuielilor din actuala campanie a lui Igor Dodon prezentate la Moscova, în noaptea de duminică spre luni la Chișinău vor fi aduși oameni la un miting de susținere a lui Igor Dodon, în cazul în care acesta va obține victorie, sau, potrivit cheltuielilor planificate în raport, va avea loc un protest sub denumirea de „Maidan Moldova”, în cazul în care Igor Dodon va pierde fotoliul de președinte.

Potrivit lui Usatâi stafful lui igor Dodon deja organizează transport pentru oameni din nordul țării pentru a-i aduce la Chișinău, iar ministrul Pavel Voicu ar avea responsabilitatea de a aduna peste 40.000 de oameni.

Amintim că Uniunea ofițerilor din RM îl are în calitate de președinte pe generalul Victor Gaiciuc, numit recent ministru al Apărării. Gaiciuc are legături strânse cu liderul PSRM, Igor Dodon. Numele lui apare și într-un scandal legat de războiul din Ucraina, când a menţionat că exemplul Donbasului este demn de toată admiraţia, având în vedere că rebelii din regiune au reuşit să opună rezistenţă armatei ucrainene.

În campania prezidențială din 2016 membrii organizaţiei au fost implicați într-un proces de distribuire a pliantelor cu un conţinut defăimător în adresa Maiei Sandu. Uniunea Ofiţerilor şi-a afişat de multe ori simpatia faţă de candidatul socialiştilor, Igor Dodon, care a sprijinit financiar organizaţia. Liderul PSRM este şi naşul de cununie al fiului lui Victor Gaiciuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata