DOC | PAS a depus o sesizare la CEC, solicitând sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale

0 109

Olesea Stamate, reprezentanta la CEC a candidatei PAS la prezidențiale, Maia Sandu, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală, solicitând sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale, scrie sursa citată.

Ea a reclamat faptul că la editura de stat Universul sunt tipărite în mod ilegal ziare electorale ale candidatului susținut de PSRM, cu un tiraj mult mai mare decât cel declarat oficial.

În sesizare se subliniază că, din raportul financiar al candidatului Igor Dodon nu rezultă nici un contract cu editura Universul, ci doar cu editura Tipar Grup SRL. Reprezentanta Maiei Sandu îl acuză pe contracandidatul acesteia de utilizarea resurselor administrative, în acest caz fiind vorba de o editură de stat, și de faptul că ar cauza daune în proporții mari bugetului public de stat.

”Este clar ca la mijloc sunt mult mai multe abuzuri. Utilizarea resurselor administrative, posibil depășirea atribuțiilor de serviciu, și în funcție de care sunt alte detalii din spatele acestei ”operațiuni”, mai pot fi și alte componente penale ale acțiunilor candidatului și persoanelor implicate. Așteptăm investigarea promptă și sancționarea, după lege. Haideți, măcar odată, dați dovadă că acționați în interesul cetățenilor și nu al unor grupări politice (criminale)!”, a scris Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata