DOC | Practic identic cu cel al PAS-ului. Cum arată simbolul Partidului Alternativă și Șanse, refuzat de CEC

0 109

proape identice. Este vorba de simbolul electoral al Partidului Nou. a Opțiune Istorică, care recent și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse, abreviat PAȘ, și cel al PAS. Dintr-un document al Comisiei Electorale Centrale se poate observa că simbolul formațiunii Partidul Alternativă și Șanse este aproape la fel ca cel al Partidului Acțiune și Solidaritate, scrie tv8.md.

Astfel, abrevierea Partidului Alternativă și Șanse este la fel scrisă cu litere minuscule și încadrată între slash-uri – „/paș/”. Formațiunea și-a schimbat abrevierea o dată cu schimbarea denumirii, aprobată pe dată de 16 mai 2021.

Ieri, 22 iunie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Alternativă și Șanse.

Svetlana Chesari, președinta partidului Alternativă și Șanse, a declarat pentru tv8.md că a decis să modifice denumirea formațiunii, pentru că nu vrea să existe vreo asociere cu un alt partid din Republica Moldova, care are abrevierea „NOI”. Aceasta a menționat că mâine, 24 iunie, va avea loc o conferință de presă în legătură cu acest subiect.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a CEC, Rodica Rusu, formațiunea politică are la dispoziție câteva zile să prezinte un nou simbol electoral. În caz contrar, va figura în buletinele de vot fără un simbol.

Anterior, reprezentanții PAS au informat CEC că potrivit art. 5 din Statutul Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” Simbolul permanent al acestuia reprezintă cuvântul „pas” – acronim al denumirii depline a partidului – scris cu litere mici, cu fontul Tahoma Bold, încadrat între slash-uri – „/pas/”.

Pentru alegerile parlamentare anticipate, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata