DOC | Procuratura Generală se face că plouă când aude de paza lui Veaceslav Platon deși procurorii au cerut protecție pentru el

0 102

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon este păzit de angajați ai statului chiar la solicitarea procurorilor. Chiar dacă ieri SPPS a publicat un comunicat de presă în care spunea că nu asigură paza lui Platon, surse ale Deschide.MD au declarat că cei care îl păzesc pe acesta sunt angajați ai unei direcții din cadrul MAI, specializată în protecția martorilor, scrie deschide.md.

Paza lui Platon a ajuns în vizorul public încă în toamna acestui an, atunci când controversatul om de afaceri a fost filmat cum intră în zi de duminică în incinta sediului Procuraturii Generale. Din cauza că acesta și-a parcat neregulamentar mașina, la fața locului a fost chemat un echipaj al poliției. Oamenii legii au fost imediat întâlniți cu legitimații prezentate de persoanele care îl păzesc pe Platon cu mențiunea „pază de stat”.

Imediat ce imaginile au ajuns în spațiul public, Deschide.MD a expediat o solicitare de informații la PG și SPPS pentru a ne confirma sau infirma dacă acesta este păzit de angajați ai statului. SPPS ne-a răspuns rapid că nu oferă astfel de servicii lui Platon, ulterior am primit răspuns și de la Procuratura Generală unde se menționează că „Informația solicitată de dvs. nu se află în posesia furnizorului sesizat, deoarece, potrivit legislației Procuratura Generală nu are competențe în domeniul protecției și pazei de stat și nici de control al mijloacelor de transport”.

La un interval de aproape 3 luni, angajații care îl păzesc pe Veaceslav Platon au recidivat și săptămâna trecută, atunci când controversatul om de afaceri a intrat cu forța le ședința CNPF, persoanele din pază la fel au spus că sunt de la „paza de stat”, fluturând cu legitimațiile în fața paznicului CNPF. Imediat despre acest lucru a declarat pentru Deschide.MD chiar președintele CNPF Valeriu Chițan. După ce cazul a fost mediatizat timp de o săptămână, aseară, SPPS a considerat că trebuie să vină cu anumite precizări pe acest caz și a emis un comunicat de presă în care neagă că îi oferă servicii de pază de stat lui Platon.

În același timp surse judiciare au declarat reporterilor Deschide.MD că Platon este păzit de angajați ai unei subdiviziuni din cadrul MAI, subdiviziune care asigură protecția martorilor figuranți în dosare. Acest gen de pază se oferă prin două metode: prima decizia instanței de judecată care este în drept să decidă dacă acordă pază unui martor sau altuia sau la solicitarea acuzatorilor de stat. În cazul lui Platon, anume procurorii au solicitat ca acesta să beneficieze de pază în cadrul programului de protecție a martorilor.

După ce am aflat aceste detalii, am mai expediat o solicitare la PG pentru a ne confirma sau infirma acest lucru, însă deocamdată nu am primit cel de-al doilea răspuns.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata