DOC | Procuratura îl scapă de pedeapsă pe președintele socialist al raionului Fălești care ar fi fost surprins anterior băut la volan

0 67

Procuratura raionului Fălești îi ia apărarea lui Sergiu Fîntînă și nu găsește nimic incriminatoriu în activitatea acestuia. Asta reiese din răspunsul procurorului-șef al procuraturii raionului Fălești, Ghenadie Gurițanu, oferit deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman. La rândul său, parlamentara spune că se va adresa Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, pentru a dispune reexaminarea cazului.

Jurnaliștii NordNews au scris în repetate rânduri că președintele raionului Fălești a fost surprins băut la volanul automobilului de serviciu, în seara zilei de 24 noiembrie, atunci când și-a sărbătorit ziua de naștere, dar și despre faptul că Inspectoratul de Poliție Fălești „nu poate demonstra vinovăția acestuia”, chiar dacă echipa de filmare a simțit un miros puternic de alcool în habitaclul mașinii.

După mai bine de o lună de la incident, Procuratura raionului Fălești vine cu un răspuns către deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, care a solicitat „investigarea tuturor circumstanțelor” invocate în articolul publicat de NordNews.

 

 

 

 

 

 

Examinând înregistrările video de pe pagina Facebook, acestea nu demonstrează cu certitudine conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, produsă de alcool de către cet. Fîntînă Sergiu și nu este posibil de demonstrat vinovăția acestuia”.

Mai mult, potrivit Procuraturii din Fălești, Sergiu Fîntînă folosește corect mașina de serviciu.

În conformitate cu foaia de parcurs cu seria: KO nr.594703, autoturismul „Skoda Superb”, cu nr. de înmatriculare RM A 138, la data de 24.11.2020, între orele 16:30 și 20:28, s-a deplasat în interes de serviciu, în teritoriul r. Fălești, pe ruta or. Fălești – s. Natalievca – s. Popovca – or. Fălești” și că „locul unde, la data de 24.11.2020, automobilul ar fi fost depistat de jurnaliști, s-a stabilit că corespunde foii de parcurs al acestuia”.

În acest sens, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman a declarat pentru NordNews că se va adresa Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, pentru a dispune reexaminarea cazului.

O țară întreagă a văzut președintele socialist al raionului Fălești – beat criță la volan. Sute de mii de vizualizări. Răspunsul procuraturii? “Nu întrunește elemente constitutive ale infracțiunii”. Exact ca și in cazul „kuliokului” lui Dodon. Chiar azi mă voi adresa lui Stoianoglo, pentru a dispune reexaminarea cazului de un procuror ierarhic superior. Iar socialiștii ar da un exemplu bun societății dacă și-ar retrage public suportul politic pentru el”.

Amintim că jurnaliștii NordNews l-au suprins, în data de 24 noiembrie 2020, pe președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă băut la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138, în apropierea satului Răuțel, vizavi de o stație PECO. Acesta a negat cu vehemență că ar fi servit alcool înainte să urce la volan, deși echipa de filmare a simțit un miros puternic în habitaclul mașinii. Reporterul NordNews a solicitat în repetate rânduri intervenția unui echipaj al poliției de patrulare, dar fără rezultat. Apelurile au fost efectuate la ora 18:26 și 18:51. La ora 18:54, echipa NordNews a mai efectuat un apel la poliție, pentru a informa oamenii legii că Sergiu Fîntînă a plecat de la fața locului.

Jurnaliștii l-au urmat pe Sergiu Fîntînă, dar i-au pierdut urma în satul Mărăndeni, acolo unde locuiește mama alesului local. Menționăm că nici reporterul, nici cameramanul nu au fost contactați în seara zilei de 24 noiembrie, pentru a oferi informații suplimentare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata