DOC | Sergiu Litvinenco a depus un demers la Procuratura generală în legătură cu ziarele cu caracter electoral ale lui Igor Dodon

0 77

Deputatul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Sergiu Litvinenco, anunță că a solicitat Procuraturii generale investigarea cazului de astăzi când ar fi fost depistat că un volum considerabil de ziare „Socialistul” în care este promovat candidatul la prezidențiale, Igor Dodon, ar fi fost tipărite la editura de stat „Universul”.

„Cu referire la infracțiunea comisă astăzi de Dodon și socialiști, având în vedere că acțiunile persoanelor vinovate sunt de competența Procuraturii Anticorupție, am solicitat procurorului general interimar să asigure transmiterea materialelor acumulate către organul competent, inclusiv în vederea neadmiterii mușamalizării. De asemenea, având în vedere rezonanța publică sporită a cazului, am solicitat și formarea unui grup de urmărire penală constituit din procurori, ofiteri CNA și SIS, sub conducerea nemijlocită a Procuraturii Generale”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Staff-ul candidatului Igor Dodon la funcția de președinte „condamnă acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului”, menționând că au fost sesizate instituțiile de drept asupra acestui caz.

„Cât privește pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon, acesta este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic. Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acțiunile noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a staff-ului electoral al lui Igor Dodon, Ludmila Muntean.

Mai mulți deputați PAS și liderul organizației „Unirea – ODIP”, Vlad Bilețchi, au depistat publicațiile electorale  în depozitul editurii de stat și în două microbuze din curtea acesteia. Potrivit constatărilor acestora, tirajul ar fi mult mai mare decât cel indicat oficial, astfel că nu ar fi fost declarate toate cheltuielile de campanie ale lui Igor Dodon, care este acuzat și de utilizarea resurselor administrative.

Din imaginile transmise live pe Facebook de Vlad Bilețchi, se poate vedea că polițiștii au confiscat și au început a încărca pachete cu ziarele electorale.

Poliția a intervenit în acest caz.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata