DOC | Socialista Alla Dorovannaia, obligată de instanță să-i achite Alei Nemerenco 20.000 de lei despăgubiri pentru defăimare

0 79

Fosta ministră a Sănătății și actuala consilieră prezidențială pe același domeniu, Ala Nemerenco, a făcut publică hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, cu privire la acuzaţiile aduse în adresa sa de către Alla Darovanaia cu referire la scandalul cu „diploma falsă”.

Potrivit deciziei instanței pe primul caz, Nemerenco a obținut câștig, iar Darovanaia va trebui să dezmintă informaţii şi să achite bani cu titlu de prejudiciu moral și să acopere toate cheltuielile de judecată suportate.

„Judecătoria Centru a obligat-o pe actuala deputată Alla Darovanaia, să dezmintă personal și public informațiile răspândite de aceasta la conferința de presă din 02.02.2021 , organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova, și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează reclamanta, ca fiind defăimătoare, false și constituie relatări cu privire la fapte și să-și exprime public scuzele de rigoare. Deputata Darovanaia este obligată să dezmintă informația în acelaș mod în care a fost răspândită – în conferință de presă organizată în sediul Parlamentului, cu invitarea tuturor reprezentanților mass media și cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa oficială de Facebook. Deputata mai este obligată să elimine de pe pagina sa de Facebook toate postările cu referire la mine. De asemenea, va plăti 20.000 lei cu titlu de prejudiciu moral și va acoperi toate cheltuielile de judecată suportate”, a menţionat Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Ala Nemerenco i-a da în judecată pe deputații PSRM, Vladimir Odnostalco, Alla Darovanaia și Nichita Țurcan, pentru a-și apăra demnitatea și reputația profesională în legătură cu istoria sa cu „diploma falsă”.

Citeşte şi: Acuzată că a obţinut ilegal diploma de master, Nemerenco anunță că-și va apăra demnitatea în judecată

Scandalul diplomei de master a consilierului prezidenţial Ala Nemerenco a luat amploare la sfârșitul anului trecut. Câțiva deputați socialiști au acuzat-o atunci pe Nemerenco că a primit ilegal diploma de master de la Școala de Management în Sănătate Publică și i-au cerut demisia. La solicitarea lor, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a răspuns că diploma Alei Nemerenco a fost eliberată în totală contradicţie cu Legea Învăţământului și că nu există un ordin de admitere la studii şi nici alte acte necesare.

Pe de altă parte, directorul Şcolii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, a declarat că diploma a fost eliberată în mod legal. Consiliera președintelui a scris pe facebook că evaluarea legalității obținerii diplomelor ar trebui efectuată de specialiști, nu de deputați.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata