DOC | Transportatorii anunță noi proteste: Se vrea instituirea monopolului

0 89

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță noi proteste pe data de 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit președintelui Consiliului APOTA, Oleg Alexa, transportatorii vor protesta ”împotriva protecționismului acordat de organele centrale de stat proiectului de delapidare a gărilor auto, de instituire a monopolului și de transformare a gărilor într-un subiect de stoarcere a banilor de la transportatori”.

Potrivit lui Alexa, adresările anterioare în acest context expediate către Guvern, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția Proprietății Publice au fost ignorate.

”Contractul de PPP a gărilor auto a avut doar scopul de a fura imobilele care constituie gări și stații auto și care sunt amplasate în mun. Chișinău, mun. Bălți și alte aproape 30 de centre raionale precum și a crea o structură monopolistă care va incasa prin șantaj mijloace financiare de la transportatori.

Inițial Guvernarea a solicitat rezilierea contractului de PPP și întoarcerea gărilor în proprietatea statului, dar după ce unul din beneficiarii acestui ”proiect” a devenit Alexandru Vîlcu, poziția organelor de stat s-a schimbat radical, iar ilegalitățile comise de așa-numitul partener privat se bucură de o protecție nemărginită din partea autorităților.

În prezent de către Alexandru Vîlcu și Ghenadie Țepordei se pune temelia deposedării ramurii transporturilor de complexul de imobile care se numește ”Gara Centrală” amplasat pe o suprafață de aproximativ 2 ha în centrul Chișinăului”, se arată în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata