DOC | Vasile Năstase, interpelare la ANI: De unde a avut Vasile Botnari bani să achite 4 milioane de lei, în dosarul profesorilor turci

0 82

Deputatul Platformei DA Vasile Năstase s-a adresat la Autoritatea Națională de Integritate să verifice veniturile fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari. Parlamentarul a făcut această interpelare în contextul în carea devenit cunoscut că Vasile Botnari a fost amendat în dosarul expulzării profesorilor turci, care a avut loc acum doi ani.

Deputatul susține că din informațiile apărute în spațiul public Botnari ar fi plătit despăgubiri de 125 de mii de euro familiilor profesorilor turci și ar fi achitat 37 de mii de euro pentru zborul cu care au fost transportați profesorii în Turcia. În acest context, a solicitat ANI să verifice veniturile fostului director SIS și să inspecteze de ce acestea nu apar în declarațiile sale de avere.

Amintim că ieri în spațiul public a apărut hotărârea instanței de judecată care arată că față de fostul șef al SIS a fost aplicată doar o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci. Aceasta deși anterior procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendar și că acesta a plătit o amendă de 125 de mii de euro în acest dosar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata