Doi moldoveni au fost reținuți în Estonia pentru faptul că au aruncat în aer un bancomat

0 115

Doi tineri de 24 și repsectiv de 32 de ani, cetățeni ai R.Moldova, au fost reținuți de autoritățile estoniene fiind suspectați că au aruncat în aer două bancomate. Aceștia ar fi vrut să fure banii din bancomate, însă ambele tentative s-au soldat cu eșec.

Presa estoniană scrie că în noaptea de 15 septembrie, cei doi ar fi aruncat în aer bancomatul dintr-un magazin, însă au fugit de la fața locului cu mâinile goale. Cei doi au fost reținuți de oamenii legii în timp ce încercau să părăsească Estonia.

Aceeași sursă mai menționează că autoritățile estoniene îi suspectează pe cei doi moldoveni că ar fi implicați într-un alt caz similar, care a avut loc la începutul lunii septembrie, însă la fel ca și în ultimul caz, au fugit de la fața locului fără bani.

Totodată, este de menționat, că în urma celor două explozii nu au fost înregistrate victime. Pe numele celor doi moldoveni, autoritățile estoniene au pornit dosare penale.

Amintim că nu este pentru prima dată când cetățenii R.Moldova sunt implicați în cazuri similare. Cel puțin în anul 2018, doi tineri moldoveni au aruncat în aer două bancomate din două orașe din Bulgaria şi au furat 215 mii de leva bulgăreşti, echivalentul a 110 mii de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata