Doliu în lumea teatrului! Actorul Valeriu Cazacu s-a stins din viață în această dimineață

0 44

Actorul de teatru şi film din Republica Moldova, Valeriu Cazacu, Artist al Poporului, s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 72 de ani.

Valeriu Cazacu s-a născut la 18 februarie 1948, Mateuti. Este unul dintre fondatorii Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”, un actor emblematic al acestui teatru, iar anterior a evoluat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Pe scenele ambelor teatre a creat personaje memorabile. Este, de asemenea, un actor foarte solicitat în cinematografie, jucând circa 40 de roluri în filme de producţie autohtonă şi străină. De asemenea, este unul dintre fondatorii „Teatrului de miniaturi”, unde a jucat în peste 100 de scheciuri şi scenete. A jucat, în zeci de spectacole televizate şi radiofonice, a dublat peste 40 de roluri în filme.

„Deplângem dispariţia marelui actor şi exprimăm adâncă durere şi sincere condoleanţe apropiaţilor în legătură cu încetarea lui din viaţă. Dispariţia lui Valeriu Cazacu lasă un gol imens în viaţa noastră teatrală. Istoria şi toţi cei care l-au cunoscut îi vor păstra vie amintirea”, se spune într-un mesaj semnat de echipa teatrului „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata