Dorin Chirtoacă acuză CEC că ar face jocul PSRM, FSB și al Rusiei

0 45

Candidatul Blocului Unirea la prezidențiale, Dorin Chirtoacă, acuză Comisia Electorală Centrală (CEC) că ar face jocul PSRM, FSB și al Rusiei. El a sesizat anterior autoritatea electorală în care a cerut eliminarea lui Igor Dodon din cursa prezidențială, pentru că ar fi antrenat în campania sa electorală ofițeri FSB, după cum a dezvăluit o investigație RISE Moldova, scrie sursa citată.

Într-un răspuns la sesizare, CEC afirmă că ar fi vorba despre ”consultanți electorali” din străinătate, ale căror servicii nu ar fi interzise de legislația electorală a Republicii Moldova. Totodată, cheltuielile pentru asemenea servicii ar urma să fie reflectate în rapoartele financiare ale candidatului, mai precizează CEC în răspunsul său. Dorin Chirtoacă susține că, astfel, CEC s-ar fi compromis definitiv și că alegerile ar fi deja fraudate.

”Comisia Electorala Centrala (CEC) s-a compromis definitiv – ne spune ca ofițerii FSB de la sediul PSRM sunt ”consultanți electorali”. În răspunsul său, la demersurile noastre, CEC face referire la niște “consultanți electorali” din străinătate care sunt angajați în campania lui Dodon. De fapt, legea interzice asemenea practici,  iar un cazul unor scrutine precedente, astfel de “polit-tehnologi” au fost identificați și expulzați.

În demersul nostru noi nu am spus nimic despre pretinși “consultanți electorali”, ci am făcut referire expres la ofițeri FSB implicați în campania lui Dodon. CEC a acceptat existența lor la sediul PSRM (mai ales ca erau și poze anexate), dar i-a calificat, de la sine putere – “consultanți electorali din străinătate”, adăugând inepția ca acest lucru ar fi permis de lege. CEC si-a scos masca si si-a dat arama pe față. Unde mai sunt alegerile libere și corecte?

Alegerile sunt deja fraudate. Frauda mai poate fi oprita prin vot masiv pentru Unire, pentru Europa si împotriva lui Dodon”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

CEC nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata