Dorin Chirtoacă declară că s-ar putea retrage din politică, dacă la 1 noiembrie va acumula mai puţine voturi decât la localele din Chişinău

0 355

Candidatul Blocului Unirea pentru prezidenţialele din acest an, Dorin Chirtoacă, declară că, dacă la scrutinul din 1 noiembrie va acumula mai puţine voturi decât la precedentele alegeri locale din municipiul Chişinău, ia în considerare mai multe opţiuni, inclusive retragerea temporară din politică. Despre aceasta Dorin Chirtoacă a vorbit în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Candidatul Blocului Unirea spune că, în cazul în care, numărul de voturi absolut, obţinut la alegerile prezidenţiale, va fi unul mai mic decât numărul de voturi de la alegerile pentru Primăria Chişinău, atunci ia în considerare următoarele opţiuni:

-alegerea şi susţinerea unui alt lider pentru Mişcarea Politică Unirea;
-retragerea „pentru o perioadă din prim-planul politicii”;
-renunţarea la funcţia de preşedinte al Partidului Liberal;
-retragerea, în general, din politică.

„Iau în calcul 4-5 opţiuni, dar dacă nu va avea loc o creştere a acestei susţineri (din partea electoratului), este fireşte şi de bun simţ să fac un pas înapoi şi să ne consolidăm forţele, toţi unioniştii, în aşa fel încât să ideea unirii să meargă înainte”, a declarat Chirtoacă.

De menţionat că, la alegerile locale din 2019, Dorin Chirtoacă s-a clasat pe locul 3 în preferinţele alegătorilor, după Andrei Năstase şi Ion Ceban, acumulând aproape 29 de mii de voturi.

Dacă va avea un rezultat foarte prost la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă se gândește, inclusiv, să se retragă din politică.

Опубликовано Gheorghe Gonța Вторник, 13 октября 2020 г.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata