Dorin Cimil: CEC este gata să acționeze Guvernul în judecată

0 36

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a anunțat că CEC este gata să acționeze în instanța de judecată, în cazul în care Guvernul nu va aloca banii promiși pentru alegerile parlamentare anticipate, informează Realitatea.md.

„Avem suma indicată în cont, trebuie să se întrunească Guvernul pentru a decide alocarea unei sume suplimentare de 22,46 de milioane de lei. Așteptăm decizia Guvernului în acest sens.

Dacă nu vin banii, vom aplica remediile juridice necesare și vom reacționa în modul corespunzător, inclusiv poate că vom recurge și la măsuri judiciare.  Acționarea Guvernului în judecată pentru neexecutarea obligațiilor legale”, a declarat Dorin Cimil în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

De asemenea, președintele CEC a menționat că la acest moment este nevoie de cel puțin o Hotărâre de Guvern privind identificarea unor mijloace bănești necesare.  „Aceasta-i prima problemă și-i cea mai necesară, iar ulterior deja alocarea nemijlocită a banilor către funcționarii electorali se poate produce și un pic mai târziu, mă refer la sfârșitul lunii iulie-începutul lunii august, conform unor proceduri bugetare”, a adăugat Cimil.

Amintim, că astăzi Guvernul trebuia să se întrunească într-o ședință, în care să fie discutat subiectul ce ține de alocarea banilor restanți, pentru alegerile parlamentare anticipate.  Însă, la ședință nu s-au prezentat numărul necesari de reprezentanți, de aceea ședința a fost închisă, din lipsă de cvorum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata