Dorin Cimil spune că în secțiile de vot din Bender și Corjova securitatea nu este garantată, contrar ce a declarat Maxim Lebedinschi

0 98

În timp ce secretarul general al Comisei Electorale Centrale (CEC) Maxim Lebedinschi a spus că a fost asigurat de Ministerul Afacerilor Interne că forțele de ordine pot asigura securitatea în secțiile de vot din municipiul Bender și localitatea Corjova din Dubăsari, președintele CEC declarară contrariul.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră de la TV8”, Dorin Cimil a spus că a avut astăzi o întrevedere reprezentanții organelor de forță și că a fost informat despre imposibilitatea garantării securității și a dreptului la vot în zona respectivă.

„Situația urmează a fi rectificată, dacă nu, avem atacarea în judecată, atât pe partea diasporei cât și stânga Nistrului”, a declarat președintele CEC.

Mai mult, deși Maxim Lebedinschi a spus că a aflat din comunicat despre avertizarea făcută de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind riscurile care există și că niciun aviz nu a parvenit la adresa instituției, Dorin Cimil a declarat contrariul. „A fost un aviz consultativ”, a spus președintele CEC.

Amintim că SIS a atenționat CEC-ul despre existența unor riscuri la adresa securității naționale, în urma deschiderii secțiilor de vot în cele două localități, la viitorul scrutin parlamentar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata