Dosarul judecătorului ucrainean răpit: Poliția a reținut un suspect și deține probe despre implicarea unor cetățeni străini

0 96

Poliția a reținut un suspect în cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Declarația a fost făcută de către ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu,

în cadrul unui briefing de presă din 5 aprilie, scrie newsmaker.md.

Ministrul de Interne a precizat că este o infracțiune excepțional de gravă, iar indiferent de cetățenie, gen sau statut, organele de drept trebuie să intervină

atunci când sunt încălcate drepturile cuiva.

„Am activat 24/24 pentru a colecta probe, informații și a stabili persoanele care au efectuat această infracțiune și scopul acesteia.

Este prematur să venim deja cu acuzații, însă avem deja o persoană reținută și sunt depistate mijloacele de transport implicate în comiterea infracțiunii.

Sunt stabilite anumite persoane, însă urmează să stabilim dacă se confirmă indentitatea”, a declarat Voicu.

Pavel Voicu a precizat că există probe că în cele întâmplate au fost implicați cetățeni străini, care au părăsit deja Republica Moldova.

„La această etapă sunt suficiente probe despre faptul că această crimă a fost comisă de către cetățeni străini care au traversat frontiera în Ucraina.

De asemenea, mai mulți demnitari, politicieni, încercând să politizeze această urmărire, s-au grăbit să vină cu declarații.

Pe rețelele de socializare au fost publicate diferite materiale, pe care noi le monitorizăm, însă acele informații la moment nu s-au confirmat”, a mai spus Voicu.

Ministrul de Interne și-a exprimat speranța că SIS va obține informații suplimentare de la autoritățile ucrainene.

„În afară de probele că au traversat frontiera spre Ucraina, avem și înscrisuri în limba ucraineană, însă aceasta nu prespune neapărat

că este vorba despre cetățeni din Ucraina”, a mai spus Voicu.

Șeful Ministerului de Interne a refuzat să ofere alte detalii, precizând că acestea ar putea prejudicia desfășurarea anchetei.

Amintim că judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina

de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic,

a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Despre răpirea lui Nicolae Ceaus a anunțat pe 3 aprilie avocatul său, Iulian Balan.

Potriivt poliției, bărbatul de 54 de ani din curtea blocului în care locuia.

Pe 5 aprilie, președinta țării Maia Sandu a venit cu o reacție despre acest caz. Șefa statului a calificat situația drept „inadmisibilă”

și a solicitat acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informații și Securitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata