Drapelul românesc a fost fluturat în timpul manifestațiilor violente din SUA – Tricolorul găurit în centru, simbol al Revoluţiei din 1989

0 175

În timpul protestelor din fața Capitol Hill, un participant a fost surprins de camerele NBC News fluturând steagul Revoluției Române din 1989.

Nu este primul drapel românesc pe care îl flutură susținătorii lui Donald Trump.

În imagini se poate vedea că unii manifestanți au purtat, pe lângă steaguri americane și mesaje pro-Trump, și drapelul României, decupat ca la Revoluția din anul 1989.

AUR a fost la protestul pro-Trump din SUA: „România este alături de frații americani”

Congresul american ar trebui să confirme rezultatul alegerilor miercuri, iar Joe Biden să fie inaugurat ca preşedinte pe 20 ianuarie. Doar că evenimentele au degenerat în ceea ce este o premieră pentru democrația americană.

Gaze lacrimogene au fost folosite în rotonda Capitoliului din Washington, după pătrunderea în clădire a susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz, după cum relatează unii dintre ei pe rețelele sociale.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a declarat starea de urgenţă în faţa haosului generalizat, cu mii de protestatari pe străzile capitalei federale.

Preşedintele în exerciţiu, Donald J. Trump  a contestat rezultatele din mai multe state, reclamând fraude, dar nu a avut câştig de cauză în justiţie. 60 de contestaţii i-au fost respinse.

”Știu că suferiți, ne-au furat victoria (…), dar e timpul să mergeți acasă”, spune Donald Trump în înregistrarea video postată pe rețelele sociale și transmisă de posturile de televiziune.

”Trebuie să avem pace, trebuie să ca legea să fie respectată. Nu vrem ca cineva să fie rănit. (…) Este o perioadă grea, nu s-a mai întâmplat să ne ia victoria așa cum ne-au luat-o acum, cum mi-au luat-o mie, cum v-au luat-o vouă”, spune Donald Trump în mesajul video transmis după escaladarea violențelor.

 

 

sursa:  realitatea.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata