Dumitru Alaiba îl acuză pe Igor Dodon de implicare în privatizarea Hotelului Codru

0 39

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că liderul socialiştilor, Igor Dodon, ar fi implicat în privatizarea Hotelului Codru. Potrivit lui, nu a existat nicio scrisoare semnată de Igor Dodon cu privire la Hotelul „Codru”, contrar declaraţiilor acestuia din 2015, când Igor Dodon declara că a încercat să oprească privatizarea Hotelului prin trimiterea unei scrisori către Vladimir Voronin, pe atunci preşedinte al ţării.

La o conferință de presă, deputatul a declarat că Igor Dodon nu a făcut nimic pentru a opri privatizarea Hotelului în folosul lui Vladimir Plahotniuc, la un preț derizoriu. Potrivit lui, la acest subiect sunt multe întrebări, în special, de ce privatizarea Hotelului „Codru” a avut loc la un preț de cinci ori mai mic decât cel de piață. „De atunci, șase ani la rând, tot încerc să găsesc această scrisoare. Dodon a promis să o publice, dar așa și nu a făcut-o. Scrisoarea este de negăsit”, a spus deputatul, citat de IPN.

Dumitru Alaiba afirmă că a făcut multiple demersuri ca ONG-ist și, apoi, ca deputat. A ajuns să dea în judecată Ministerul Economiei pentru că refuza accesul la această informație. „În sfârșit am obținut un răspuns clar de la o instituție a statului. Nu a existat nicio scrisoare. Cu alte cuvinte, Dodon a mințit și adevărul iese la suprafață abia acum. Dodon nu a luptat pentru interesele statului în timp ce Plahotniuc acapara activele statului. Dodon a jucat în aceeași echipă cu Plahotniuc”, afirmă deputatul, făcând trimitere la răspunsul de la Agenția Proprietății Publice, care arată că nu există nicio scrisoare de la Igpr Dodon către Vladimir Voronin despre oprirea privatizării Hotelului „Codru”.

„Este prima dată când o instituție oferă un răspuns clar la acest subiect. Și definitiv. Despre credibilitatea informației nu ar trebui să avem dubii. Până la urmă, APP este în continuare condus de Ghenadie Țepordei, fost avocat al lui Dodon, numit în funcție de guvernul lui Dodon. Ghenadie Țepordei a și semnat acest demers”, a adăugat Dumitru Alaiba.

Solicitată de IPN pentru un comentariu, purtătoare de cuvânt a lui Igor Dodon, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon. Până la momentul publicării ştirii, nici Igor Dodon nu a venit cu o reacţie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata