Dumitru Ciubașenco l-a numit pe Vladimir Voronin o umbră a trecutului Moldovei

0 66

Jurnalistul Dumitru Ciubaşenco, care este candidat la funcţia de deputat din partea blocului „Renato Usatîi”, l-a numit pe liderul blocului PCRM-PSRM, Vladimir Voronin, „o umbră a trecutului Moldovei şi o pagină întoarsă în viaţa ţării”.

Potrivit Infotag, el a scris joi pe facebook că „această umbră a trecutului continuă să şuiere şi să-şi stropească veninul de pe ecranele TV”.

Jurnalistul a amintit că „unii îl consideră pe Voronin cel mai bun preşedinte al Moldovei, alţii cel mai rău: şi unii şi alţii au dreptate”.

„Având puterea deplină, o majoritate constituţională în Parlament, şeful PCRM a irosit fără rost această putere.

Pe timpul lui Voronin, simbolurile statului, clădirea Parlamentului, administraţia prezidenţială au fost distruse, Declaraţia de Independenţă a fost arsă. Voronin l-a lăsat la preşedinţie pe înflăcăratul unionist Ghimpu.

Voronin l-a hrănit şi l-a lansat în afacerile şi în politica moldovenească pe oligarhul Plahotniuc, care, cu mâna uşoară a lui Voronin, a devenit şeful regimului mafiot al „statului capturat”.

PCRM-ul lui Voronin a devenit un atelier pentru producerea trădătorilor de toate culorile”, a spus el.

Ciubaşenco a menţionat că Voronin l-a numit în repetate rânduri pe Dodon lacheu, un trădător, dar astăzi a făcut echipă cu el într-un bloc comun preelectoral.

Potrivit acestuia, acesta este un bloc „de ieri şi alaltăieri”, iar la prima ocazie, Dodon se va dezice din nou pe Voronin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata