Dumitru Diacov s-ar fi împotrivit retragerii PDM de la guvernare

0 95

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, ar fi unul dintre liderii formațiunii care s-a împotrivit deciziei de a se retrage de la guvernare. Dezvăluirile au fost făcute în această seară în cadrul emisiuni In PROfunzime de la ProTV Chișinău.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PDM Monica Babuc a declarat că decizia de a se retrage de la guvernare a fost deloc ușoară: „Am avut o discuție destul de aprinsă. Deși această decizie a fost dezbătută pe lung, a fost aprobată cu majoritatea absolută de voturi contra două persoane care au votat împotrivă”.

Moderator a venit cu o precizare la acest subiect, întrebând cine sunt cele două persoane: „Domnul Diacov și mai cine”?

„Nu cred că este momentul să numim acest lucru, dar în mare parte aveți dreptate. Acest lucru este o chestie internă a Partidului Democrat”, a răspuns Babuc.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a salutat decizia Partidului Democrat, totuși precizând că ar fi una întârziată.

„Este întârziată, dar este de apreciat curajul. Chiar dacă au declarat neutralitatea, noi sperăm că Partidul Democrat, prin vorbe și prin fapte, va sprijini candidatul proeuropean pentru că nu există aici jumătăți de măsură. Contăm pe sprijinul primarilor PDM, am întâlnit foarte mulți oameni de trabă, primari care au avut rezultate în trecut”, a declarat el.

Amintim că zilele trecute Pavel Filip a anunțat că Partidul Democrat a luat decizia ca imediat după alegerea unui președinte să-și retragă reprezentanții din Guvern.

Ulterior, Ion Chicu a cerut revocarea celor patru miniștri PDM și a vicepremierului Cristina Lesnic și a venit cu noi candidaturi pentru funcțiile vacante.

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata