După ce a lipsit de la mai multe ședințe de judecată, ex-deputatul Constantin Țuțu s-a prezentat astăzi în fața magistraților

0 69

Fostul deputat al Partiului Democrat (PDM) Constatin Țuțu s-a prezentat pe 2 februarie în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani.

Postul de televiziune TV8 a publicat o secvență din timpul ședinței. Sportivul este vizat într-un dosar penal pentru trafic de influență.

Este vorba de dosarul în care este suspectat că ar fi luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest în toamna anului 2017.

Constantin Țuțu ar fi pretins că ar avea influență asupra procurorilor și va interveni pentru eliberarea celui arestat.

În timpul ședinței, avocații ex-deputatului au cerut să fie examinată o cerere prin care să fie făcută claritate în legătură cu o solicitare pe care au înaintat-o anterior magistraților de la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana. Anterior, mai multe ședințe de judecată au fost amânate.

Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Pe 11 mai 2020, Procuratura Anticorupție a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat democrat Constantin Țuțu pe două capete de acuzare: ,,trafic de influență” și ,,escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Pe 14 ianuarie, CNA a anunțat că fostul deputat Constantin Țuțu, ar fi intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos.

Pe 27 martie 2020, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița

după ce fusese anterior arestat în contumacie. În prezent, acesta este cercetat în libertate.

Într-o postare publicată în mai 2020, pe pagina sa de Facebook, Contantin Țuțu, a calificat acuzațiile care i se aduc de către procurori drept „nefondate și abuzive”

și a acuzat că „anumiți politicieni s-ar amesteca în actul justiției”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata