Editorial de Nicolae Federiuc | ISTERIA ORGANIZAȚIILOR-CĂPUȘĂ. Adevarata societate civilă nu primește finanțare

0 98

Adevarata societate civila e cea care materializeaza, institutionalizează, teoretizează, definește necesitățile corpului social, în sânul căruia se naște. Ea crește din trunchiul societății, este vlăstarul aceluiași organism, respectiv, are aceeași sevă.

Ceea ce ne este prezentat însă astăzi drept societate civilă este de fapt un organism străin, altoit pe tulpina societății, cu scopul de a-i modifica esența, de a obține alte fructe decât cele firești, naturale.

Doar ca organismul-gazdă este destul de viguros și respinge acest corp străin, nu-i permite să se asimileze și să-l modifice genetic. Iată de ce avem două lumi paralele, una finanțată din gros, alta lăsată în voia sorții, care nu doar că nu se intersectează, dar se și resping reciproc.

Avem foarte mulți activiști civici, care fac bine dezinteresat, nu vreau să fiu înțeles greșit. Doar că adevărații oameni implicați, care se oferă voluntar să îndrepte lucrurile într-un domeniu sau altul nu sunt susținuți de nimeni. Ei nu sunt “eligibili” pentru finanțare străină, dacă nu se înscriu în șabloane. Adică dacă nu renunță la propria identitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata