Editorial de Victor Nichituș | MAIA NU CREDE ÎN LACRIMILE FOȘTILOR PARTENERI

0 69
Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a declarat că în cazul unor alegeri parlamentare anticipate,
această formațiune politică va participa de una singură la competiția electorală.
„PAS, cel mai probabil, în opinia mea, va merge singur la aceste alegeri anticipate”, a declarat Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.
Dan Dungaciu a considerat această declarație ca fiind o greșeală politică pentru că acest mesaj „a transmis că foștii partenerii politici nu contează”.
Dungaciu are dreptate – comportamentul politic al PAS/Maia Sandu a fost mereu unul egoist, care a urmărit doar interesul propriu și nu interesul comun
al formațiunilor politice pro-europene. Dungaciu a observat corect pentru PAS celelalte formațiuni politice nu contează.
Andrei Năstase a declarat recent că nu a mai discutat de cel puțin două luni cu președintele Maia Sandu. ”Noi nu am avut nicio discuție, pentru că nu am avut.
Nu vă pot spune cu certitudine când am discutat ultima dată cu ea, dar sigur nu mai devreme de 4-5 decembrie”, a declarat Năstase la NTV Moldova.
Este clar că atât politicianul Maia Sandu a întrerupt orice comunicare politică cu partidele odată partenere ori care au ajutat-o
să înregistreze un rezultat electoral bun – Partidul Platforma DA, la alegerile parlamentare, partidul lui Usatâi la alegerile prezidențiale.
Acest comportament arată că PAS urmărește doar interesele sale de partid și că în politică nu există moralitate, solidaritate ori recunoștiință ci doar interes.
Sociologii afirmă că în urma unor alegeri anticipate doar patru formațiuni politice ar trece pragul electoral. PSRM, PAS. P.Șor și Partidul Nostru.
Nici o formațiune politică a dreptei naționaliste basarabene nu va fi prezentă în viitorul legislativ.
Comportamentul fratricid al Partidului Acțiune și Solidaritate a redus simțitor din șansele electorale ale altor formațiuni politice de pe dreapta.
Dacă nu va accepta formarea unei alianțe electorale cu partidele pro-europene și pro-unioniste din Republica Moldova
vom constata că Maia Sandu s-a transformat în groparul dreptei unioniste basarabene.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata