Editorial de Victor Nichituș | REPUBLICA CURȚII CONSTITUȚIONALE

0 55

Lipsa de cvorum în Parlament face imposibilă examinarea Cabinetului de MIniștrii al PAS.

În acest moment Curtea Constituțională devine arbitrul luptei politice dintre instituția parlamentară și cea prezidențială.

Jocul politic practicat de PAS, unul la marginea corectitudinii politice, a fost observat de toate partidele parlamentare, inclusiv de cele care au rămas în sala de ședințe. Rigiditatea politică și lipsa dorinței de comunicare cu alte partide pentru stoparea pandemiei și reducerea declinului economic

face ca PAS să piardă din ratingul deținut. Igor Grosu a depășit linia roșie atunci când a solicitat deputaților din Platforma DA

să nu-i acorde votul pentru învestire și când a denumit Programul de Activitate al Guvernului – „Moldova Sănătoasă” – două uriașe dovezi de cinism politic.

Nu că alții nu l-ar avea. În condițiile în care astăzi, 25 martie 2021, se împlinesc exact 45 de zile de la prima solicitare de investitură a Guvernului „Gavriliță”

(8 februarie 2021) și expiră termenul de trei luni pe care l-a avut Parlamentul pentru formarea Guvernului, Curtea Constituțională va decide dacă Parlamentul

poate fi sancționat ori există posibilitatea legală pentru a i se mai acorda o șansă. Personal cred că și judecătorii constituționali au văzut și ei ce se întâmplă.

Rămân la ideea că în acest moment parlamentarii moldoveni trebuie să se ocupe de stoparea pandemiei și reducerea declinului economic, anticipatele mai apoi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata