Editorial de Victor Nichituș | SPARGEREA BECURILOR

0 45
Domnul Nicolae Negru, comentator politic moldovean, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă din Chișinău, îndeamnă forțele politice pro-europene și unioniste să nu facă opoziție alături de socialiști. „Eu cred că această clătinare a bărcii este foarte periculoasă, mai ales că unii chiar văd că cheamă la revoluție, dar forțele politice proeuropene și unioniste trebuie să stea la o parte de asemenea acțiuni, fiindcă sunt acțiuni antinaționale, sunt acțiuni în detrimentul independenței Republicii Moldova”, afirmă domnia sa.
Îndemnul este unul la tăcere. La tăcere în fața derapajelor făcute de un partid care deține puterea absolută în teritoriul dintre Prut și Nistru.
Nu cred că semnalarea de către opoziție, parlamentară sau ne-parlamentară, a abaterilor de la democrație care, firesc, apar în procesul de înșurubare la putere a unui partid, ar putea duce la Revoluție. Nu are cum să apară o Revoluție, nici un partid venit de puțin timp la putere, nu o va lăsa din mână la nici un an de la alegerile parlamentare anticipate.
Ne-semnalarea vocală și fermă a derapajelor interne de la conduita democratică însemnă un îndemn la orbire ori purtarea unor ochelari de cal – lucruri neacceptabile în anul 2021. Mai mult, în istoria contemporană a Republicii Moldova, atât Bucureștiul, cât și Bruxellesul ori Strasbourgul, a purtat de prea multe ori ochelari de cal și a închis ochi la datul prin gropi al guvernelor moldovene.
Iar atunci când autoritățile moldovene dau lucrările de interconectare energetică cu România unei companii din India și nu uneia românești devine din ce în ce mai clar că la București începe să se înțeleagă că devine riscant să se mai accepte purtarea ochelarilor de cal.
Rămân la ideea că notele critice la adresa decidenților politici dintre Prut și Nistru trebuie să fie corecte, ferme și documentate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata