Euro 2020: Anglia a învins-o pe Germania, scor 2-0 şi s-a calificat în sferturile de finală

0 24

Penultima optime de finală de la EURO 2020 a adus față în față Anglia și Germania, pe Stadionul Wembley din Londra. Suporterii englezi au scandat „It`s coming home”, iar favoriții lor le-au îndeplinit dorința, învingând cu 2-0 și trimițând acasă panzerele germane.

Cele două echipe au început timid, tatonarea prelungindu-se dincolo de primul sfert de oră. Raheem Sterling a bifat primul șut periculos pe poarta nemților, însă Manuel Neuer a fost la post, respingând cu o intervenție de efect.

Germania a replicat în minutul 34, prin Timo Werner, care l-a scos în evidență pe Jordan Pickford cu un șut din careu.

Englezii joacă defensiv în fața propriilor suporteri, dar și a Prințului William și a Prințului George, vizibil nemulțumiți de tactica favoriților.

Întreaga arena scandează „It`s coming home”, sugerând o eventuală finală jucată de englezi pe Wembley.

După pauză, Germania a dominat ușor, pe fondul aceluiași joc defensiv al englezilor.

După o jumătate de oră de joc steril, fără faze importante la vreuna din porți, Anglia a deschis scorul în minutul 75, după o fază atipică, plecată de la Raheem Sterling. Mingea a ajuns la Luke Shaw, în flancul stâng, care a trimis puternic pe jos, în fața porții, de unde același Raheem Sterling a trimis fără probleme în poartă, pentru golul de 1-0.

Peste 7 minute, Germania trece pe lângă egalare, Thomas Muller ratând singur cu portarul, din poziție ideală.

În minutul 86, Anglia și-a asigurat calificarea cu golul de 2-0 al lui Harry Kane, care a fructificat centrarea lui Jack Grealish.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata